Kijk de uitzending van vorig jaar terug

De uitreiking was online live te volgen via deze pagina. Inga Tjapkes, RTV Oost, presenteerde de livestream. Roy de Witte, provincie Overijssel, maakte de winnaars bekend.

Een boek nomineren voor de titel 'Beste Boek van Overijssel 2022'?

Jaap Scholten, Tjirk van der Ziel & Albert Corporaal vallen in de prijzen 

Van links naar rechts: Roy de Witte (provincie Overijssel), Jaap Scholten, Inga Tjapkes, Albert Corporaal & Tjirk van der Ziel.

‘Suikerbastaard’ en ‘Atlas van de IJssel’ winnen titel Overijssels Boek van het Jaar 2021

De winnaars van de verkiezing Overijssels Boek van het Jaar 2021 zijn bekend! Jaap Scholten met Suikerbastaard (fictie) en Tjirk van der Ziel en Albert Corporaal met Atlas van de IJssel (non-fictie) gaan met de titel naar huis. Naast erkenning voor hun bijzondere prestatie ontvingen de winnaars een bedrag van € 500. Het was de twaalfde uitreiking van de prijs Overijssels Boek van het Jaar.

Hét beste boek van Overijssel? Geef jouw nominatie door!

Net als voorgaande jaren is de zoektocht naar hét beste boek van Overijssel begonnen.  Welk boek mag er volgens jou niet ontbreken op de lijst? Geef jouw nominatie tot 1 september door via onderstaand formulier. 

Voorwaarden nominaties
– Bij deze verkiezing gaat het om boeken die zijn verschenen tussen 1 april 2021 en 1 april 2022.

– De non-fictie boeken moeten betrekking hebben op een Overijssels onderwerp. Bijvoorbeeld boeken over de geschiedenis en/of cultuur van de provincie, een streek of plaats of een gebeurtenis in Overijssel. Bij de fictie boeken gaat het om romans en verhalen waarbij het verhaal zich afspeelt in Overijssel óf is geschreven door een Overijsselse auteur die een sterke band heeft met de provincie. 

Genomineerd door

Vul hier je eigen gegevens in